Nedelja Junij 13 , 2021
SlovenščinaDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Termalna kopališča

V Panonski nižini, v zeleni pokrajini žitnih polj in vinorodnih gričev, ob reki Muri so se ob bogatih darovih narave razvila zdravilišča, ki so povezana v Panonske terme; Terme 3000 Moravske Toplice, Terme Radenci, Terme Lendava in Terme Banovci.

Prekmurska ravnica in odkritost ter prijaznost domačih ljudi, blaga panonska klima, neokrnjena narava in zdravilni izviri, ki po svojih lastnostih sodijo med najbolj cenjene termalne vode na svetu vam ponujajo vse kar si lahko zaželite na počitnicah.

TERME 3000 MORAVSKE TOPLICE

Moravske Toplice ležijo na skrajnem severovzhodu Slovenije, tam, kjer se goričko gričevje blago prelije v panonsko ravnino.Ponudba različnih programov v modernem turistično-zdraviliškem kompleksu temelji na naravnem dejavniku - edinstveni bogati termomineralni vodi.

S pridobitvijo novega kompleksa TERME 3000 so se vodne površine v zdravilišču povečale na 5.000 m2, gostom pa je tako skupaj na voljo kar 20 bazenov. Kopalcem so na voljo pokriti bazeni in bazeni na prostem. 11 novih bazenov v dveh nivojih ponuja pestre programe in atrakcije: slapove, divjo reko - brzico, vodnozračne ležalnike, gejzire, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodne tokove in žvrkljajoče kopeli. Posebnost v ponudbi je bazen za skoke v vodo z enega ali treh metrov. Največja atraktivnost za stare in mlade pa je 22-metrski stolp s toboganoma dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti ter toboganom prosti pad. V novem kompleksu so tudi turške in finske savne, solarij, igralnica za otroke, restavracije in pivnica. Prostrane travnate površine v okolici bazenov nudijo obilico naravne sence.

Tu so tudi naravnost idealni pogoji za programe sprostitve in dobrega počutja; program wellness v centru Thermalium. V omenjenem centru vam ponujajo še različne terapevtske programe, kjer bo strokovno zdravstveno osebje poskrbelo za uspešno zdravljenje in rehabilitacijo različnih oblik revmatičnih in kožnih obolenj ter stanj po poškodbah in operacijah lokomotornega sistema s funkcionalno prizadetostjo. Lahko izbirate med zdravstvenimi storitvami (hidroterapija, kinezoterapija, elektroterapija, protibolečinska elektroterapija, mehanoterapija, termoterapija, inhalacije, akupunktura ) in večdnevnimi zdravstvenimi programi (antistresni, antirevmatski, shujševalni, sprostitveni, proti osteoporozi... ).

Terme 3000

Bogato ponudbo dopolnjuje še športni park z neštetimi možnostmi za šport in rekreacijo(tenis, badminton, odbojka, košarka, rokomet, nogomet, hokej na travi ) ter golf igrišče z vadiščem.

TERME RADENCI

Terme Radenci so se razvile ob bogatih izvirih mineralne vode.

Ponujajo vam studio za fitness, savne ( finska, turška, infra, zeliščna savna, tepidarij ) , solarij in sistem bazenov na 1.460m2, notranji plavalni bazen z navadno, vendar rahlo ogrevano vodo do 29°C, notranji in zunanji termalni bazen od 33-34°C, notranji bazen s toplimi vrelci do 37°C, čofotalniki za otroke z navadno, ogrevano (28°C) in termalno vodo 33-34°C in bazen za knajpanje s hladno vodo.

Radenci

Zdravilišče je opremljeno z vsemi najsodobnejšimi aparaturami za diagnostično obdelavo srca in ožilja.

TERME BANOVCI

Terme Banovci ležijo nedaleč od ceste Maribor-Ljutomer. Kopate se lahko v treh zunanjih bazenih s termalno vodo (34° - 38° C) in v plavalnem bazenu z navadno vodo, v bazenu s toboganom ter otroškem bazenu. Pokriti termomineralni bazen s preko 216m2 vodne površine je med lepšimi v Sloveniji in je povezan s savno, trim kabinetom in podvodno ter ročno masažo.

Banovci

Poskrbljeno je tudi za šport in rekreacijo. Izposodite si lahko kolo, igrate tenis, namizni tenis, odbojko. Lahko se popeljete na izlet po bližnji okolici, ali pa se peš ali s kolesom odpravite do čebelarskega muzeja, se popeljete z brodom ali s čolnom po Muri, poletite z motornim zmajem nad Prlekijo, obiščete mlinarja v Veržeju.

TERME LENDAVA

TERME LENDAVA ležijo ob vznožju vinorodnih Lendavskih goric, na tromeji Madžarske, Hrvaške in Slovenije, kjer v sožitju živijo tri narodnosti. Slikovite Lendavske gorice z več kot 4000 vinogradi so obiskana turistična točka.Celo leto so na voljo notranji in zunanji bazen s termomineralno vodo (36°C), v toplejših mesecih pa tudi olimpijski plavalni bazen s toboganom in drčo ter otroški bazen z navadno ogrevano vodo (27°C). Poleg tega se nahaja v športno-rekreacijskem centru še bazen z naravno termomineralno vodo (37°C). Vsem aktivnim gostom ponujajo bogato paleto športnih možnosti - mini golf, tenis, beach wollay ter organizirane kolesarske izlete z možnostjo izposoje koles. Na voljo so še fitness studio in tri različne savne.

Lendava je odličen kraj za izlete, oglede in sprehode. Mestece je znamenitost že samo po sebi, predvsem zaradi gradu iz 12.stoletja, cerkve sv.Katarine, židovske sinagoge, grajska kleti iz leta 1717 in slikovite lendavska vinsko-turistične ceste s številnimi vinotoči.

Sobe-Apartmaji Panker

Cecilija Panker s.p.
Levstikova ulica 27, Moravske Toplice
9226 Moravske Toplice

E-mail: info@panker.si

Telefon: ++386 2 538 12 44
GSM.: ++386 41 43 33 66
Fax: ++386 2 538 12 45

Internet: www.panker.si