Nedelja Junij 13 , 2021
SlovenščinaDeutsch (DE-CH-AT)English (United Kingdom)

Adrenalinski poleti

Vsekakor je ena izmed želja slehernega popotnika, ki prihaja v Moravske Toplice poleteti v višave. Ena od možnosti je tudi polet z motornim padalom dvojčkom, ki ga že več kot osem let uspešno vodi Vojko PRAH s preletenimi več kot 1800 urami in več kot osem tisoč poleti. V njegovi zbirki sopotnikov je najmlajši kopilot s starostjo 3 let iz Noršincev pri Murski Soboti in najstarejša kopilotka z več kot 89 leti iz Maribora.

Le malo društev, klubov ali športnih združenj se lahko pohvali z uspehi, ki jih ima v svoji zbirki Društvo motornih padalcev ŠTRK Murska Sobota. Že več let društvo vodi predsednik Vojko PRAH, kateri je tudi tvorec šestih svetovnih rekordov v motornem padalstvu od desetih, ki jih poseduje društvo ŠTRK.

Polet

Polet z dvojčkom ali tandemski polet se opravlja na podvozju enega najboljših konstruktorjev oz. izdelovalcev letal PIPISTREL iz Ajdovščine, ki ga sestavlja podjetje PRAH & team d.o.o. iz Murske Sobote z močjo motorja ROTAX, ki zmore 53 KS in potiskom več kot 160 kg. Polet se opravlja na padalu izdelovalca AISYSTEMS g. Toneta SVOLJŠKA iz Kranja, pod imenom BIG BERTHA z več kot 360 kg minimalne nosilnosti s faktorjem varnosti 1:11.

Poleti oz. starti se opravljajo na vzletišču MARIČ ob Moravski Toplicah oz. na travniku poleg hotela VIVAT v Moravskih Toplicah. Cena poleta je 70 EUR, za ceno se pridobi nekaj osnovnih nasvetov in spoznanj iz motornega padalstva, oprema-kombinezon, rokavice in čelada, polet pa traja cca 20 do 25 minut nad območjem Moravskih Toplic ali krožna pot do Murske Sobote ali po želji proti Bogojini in Goričkemu.

Pilot

Sobe-Apartmaji Panker

Cecilija Panker s.p.
Levstikova ulica 27, Moravske Toplice
9226 Moravske Toplice

E-mail: info@panker.si

Telefon: ++386 2 538 12 44
GSM.: ++386 41 43 33 66
Fax: ++386 2 538 12 45

Internet: www.panker.si